Cheeseburger of beetleburger?

In sommige landen is het heel gewoon om een bordje sprinkhanen te eten. Of een lekker gefrituurd kevertje. Een stukje krokodil, kameel, hond, aap of slang – het schijnt dat ze in China zeggen dat je alles kunt eten dat vier poten heeft, behalve een tafel. Het meest rare gerecht dat ik zelf ooit op de menukaart zag staan, was papegaaiduiker. In IJsland kun je ze eten. Ik heb maar even overgeslagen.

Maar wie weet, zou ik het wel geprobeerd hebben als ik net een nieuwe baan had gehad, of een echtscheiding achter de rug. Want uit Amerikaans onderzoek blijkt dat mensen die veel veranderingen mee maken eerder geneigd zijn om voor exotisch eten te kiezen, zo las ik in een oude editie van de Quest. Studenten moesten kiezen uit bekende, Amerikaanse chips en rare Britse chips met smaken als camembert-pruimen. Degenen die op dat moment veel veranderingen in hun leven doormaakten, kozen massaal voor de vreemde chips, studenten met een stabiel leven gaven de voorkeur aan hun oude, vertrouwde chips.

Hoe dat komt? De onderzoekers denken dat mensen die in een nieuwe situatie terecht zijn gekomen, ineens over hun leven gaan nadenken. En dan lijken je gewoontes misschien wel saai ineens.

Dus, voortaan bij een verhuizing geen broodjes kaas meenemen of op je huwelijksdiner een biefstukje serveren, maar lekker een bakje maden of een spinnentaartje. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s