Je brein heeft vet nodig

Eten en drinken doen we dagelijks, omdat we in leven willen blijven en omdat we het lekker vinden. Je leest veel over wat wel en niet gezond is voor ons lichaam en daarbij worden vet en suiker als de grote boosdoeners aangewezen. Echter, je brein heeft zowel vet als suiker nodig om goed te functioneren. Belangrijk is echter dat je, als het gaat om vet, kiest voor gezond vet.

416 zalm

Onmisbaar voor de opbouw en werking van je hersenen zijn bepaalde onverzadigde vetzuren, die voorkomen in vette vis. Dat zijn bijvoorbeeld haring, makreel , zalm en sardine. De Hersenstichting adviseert om een of twee keer per week een vet visje op je menu te zetten, om genoeg onverzadigde vetzuren binnen te krijgen. Anders loop je het risico dat de communicatie tussen de hersencellen slechter wordt en dat kan leiden tot vergeetachtigheid en een slechtere concentratie. Er zou zelfs een verband zijn tussen een tekort aan vetzuren en bepaalde aandoeningen, zoals depressie, ADHD en de ziekte van Alzheimer.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s