Wil het vrouwelijke brein meer slapen?

Ik ben een slaapkop…

298 rust

Dat wil zeggen, om me lekker te voelen moet ik minimaal acht uur slapen per nacht, liever nog een half uurtje of een uur langer. Vaak wordt gezegd dat dat te lang is, maar nu heb ik een excuus: er zijn wetenschappers die beweren dat vrouwen meer dan acht uur slaap per nacht nodig hebben. Dat zou komen doordat het brein van vrouwen efficiënter werkt dan dat van mannen en daardoor meer tijd nodig heeft om op te laden.

25 wc

Of dat echt zo is, blijft voorlopig nog wel de vraag lijkt mij. Er zijn namelijk ook genoeg onderzoeken die uitwijzen dat de verschillen tussen vrouwelijke en mannelijke hersenen vrij beperkt zijn. Dit is onder meer het standpunt van Daphna Joel. Zij baseert zich op een studie waarin de hersenen van 1450 personen werden bestudeerd en waaruit geen bewijs naar voren kwam voor het bestaan van een typisch mannelijk of vrouwelijk brein. Integendeel, ieder individu, onafhankelijk van het geslacht, heeft een uniek brein waarin een unieke combinatie is gevormd van eigenschappen die wij als specifiek mannelijk of vrouwelijk betitelen.

Dus dan houd ik het er maar op dat mijn eigen, unieke brein gewoon lekker negen uur per nacht wil slapen…   welterusten!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s