We missen onze collega’s

Thuis werken is voor velen al maanden dagelijkse praktijk. Voor sommigen is het heerlijk om bijvoorbeeld niet meer te hoeven reizen, maar niet iedereen is blij met het thuis werken. Uit onderzoek van CTouch blijkt dat er verschillende redenen zijn waarom sommigen het moeilijk vinden om thuis te werken, waarbij eenzaamheid en gemis aan persoonlijk contact tot de belangrijkste behoren.

Heel vreemd is dat niet, omdat sociaal contact een belangrijk onderdeel is van ons gevoel van werkgeluk. In het klavertje Vijf model, ontwikkeld door ICM, is het hebben van goede relaties op het werk één van de vijf factoren die ons werkgeluk bepalen.

En nu missen we dus het spontane praatje bij de koffie en het even stoom afblazen na een moeilijk gesprek bij een vertrouwde collega. We missen de grapjes van die ene spitsvondige collega en we kunnen niet even bij de baas binnenlopen om te sparren. We moeten het met ons zelf doen of een digitale afspraak maken. En dat is toch net een beetje anders.

Samen pauze houden

Vanochtend had ik een eerste online ontbijtsessie met een aantal thuiswerkers. Ze verschilden in de moeite die ze hadden met het thuis werken, maar allemaal hadden ze last van het gebrek aan contact.

Herken jij dat en wil je ook een keer ervaringen uitwisselen? Volgende week maandag heb ik weer een online ontbijtsessie, waarin deze keer het thema werk-privé balans centraal staat. Dus als jij het moeilijk vindt om op tijd pauze te houden of het gevoel hebt dat werk en privé te veel door elkaar lopen, kom dan meepraten. Geef je wel even op vantevoren, via deze link.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s