Houd je brein fit!

09-erikscherder

Gisteren ben ik naar een interessante bijeenkomst in Apeldoorn geweest over hoe je je brein fit moet houden. Beweging blijkt daarbij het toverwoord, was de boodschap van deze middag. Met lezingen van onder andere Ard Schenk, Dick Swaab en de, ook op het podium, continu bewegende Erik Scherder.

En vervolgens naar huis gegaan met een desillusie: dacht ik met mijn wandelclub, pilates, salsa en buikdans er wel een actieve levensstijl op na te houden? Erik Scherder neemt mijn veronderstelling – en waarschijnlijk die van de meesten van de 1300 aanwezigen – resoluut weg: een actieve leefstijl heb je alleen als je elke dag een half uur matig intensief beweegt.

Matig intensief betekent dat je hartslag er van omhoog gaat, een rustig ommetje met de hond is dus niet voldoende, je moet flink doorstappen en liefst nog eens een balletje gooien met je hond. En er valt niet te compenseren, dus een dagje niet en een dagje een uur is ook niet de bedoeling. En dan ook nog: dat halve uur mag niet verdeeld worden over de dag. Dus drie keer tien minuten is ook al niet goed genoeg…

Dat is natuurlijk een harde les voor een perfectionist, maar we weten allemaal dat té perfectionistisch zijn, ook niet goed voor je is. Dus laten we het er op houden dat elke extra minuut beweging die je in je leven weet in te bouwen, winst is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s