Dokter Brein legt uit waarom kiezen moeilijk is

Het is weer de tijd van de open dagen op scholen. Voor veel jonge mensen een belangrijke periode, waarin zij een keuze moeten maken die een grote impact zal hebben op hun toekomst. Maar hoe moet je nu als zestien- of zeventienjarige weten wat je ‘later’ wil worden?

Niet alleen is het lastig te overzien welke mogelijkheden er precies zijn, het is ook nog eens zo dat het brein op die leeftijd nog niet volledig ontwikkeld is. Het deel van de hersenen wat nog in de groei is, is juist het deel dat verantwoordelijk is voor zaken als plannen, het overzien van gevolgen van bepaalde gedragingen, het kunnen afwegen van voor- en nadelen en het maken van keuzes.

Voor de open dagen van het Graafschap College werd ik gevraagd iets te vertellen aan aankomende studenten over hun brein en waarom het heel normaal is dat kiezen moeilijk is. Hiervoor trok ik de witte jas van ‘Dokter Brein’ aan.

Het idee voor en de opzet van het filmpje zijn gemaakt door Saskia Gibson en Lianne Rouwenhorst van het Graafschap College en de film zelf is opgenomen en gemonteerd door Arno Ikink van Oostkant Mediaproducties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s